PV-proces

Het gaat werken met beeld

MotionWorks gebruikt het proces van beeldmaken om ideeën, visies en behoeftes boven water te krijgen.

Eerst visualiseren, dan kijken en reageren

In een werkgroep komen we in een aantal cycli van beeld maken, er naar kijken en er op reageren tot de kern van ideeën en belangen. Met de hulp van pen, papier, fotografie en videocamera. Een inspirerende werkwijze die uitgaat van vertrouwde communicatie principes met creatief gebruik van moderne media. Het is in de eerste plaats het proces zelf dat er voor zorgt dat ideeën helder worden.

De speelse vorm zorgt er voor dat ieders ervaring en inzicht effectief bijdraagt aan het proces.

Het is een plezier om deel te nemen en het geeft absoluut voldoening om samen de resultaten te bekijken in een passende omgeving. Afhankelijk van de doelen kan een eindresultaat worden geproduceerd waarmee een gewenst publiek kan worden bereikt.

videolab results
workshop

Profileer je met beeld

Workshops voor mensen die aan woorden te kort hebben.

Een goed beeld maakt communiceren vaak een stuk makkelijker. Maar wat is dan een goed beeld? Hoe maak je dat? En hoe krijg je het in je boek, website, poster, flyer, brochure, video?

Deze workshop is bedoeld voor mensen die beeld willen inzetten voor profilering of visuele ondersteuning van bedrijfsactiviteiten.
Je leert creatief omgaan met je eigen beeldende mogelijkheden en de technische middelen die je er bij kunt gebruiken. Door kritisch te kijken, te analyseren en vervolgens zelf aan de slag te gaan met de verschillende technieken leer je zelf goede keuzes te maken. Met authentieke visuele communicatie als resultaat.
In een kleine groep van maximaal 5 personen wordt iedereen persoonlijk begeleid en kun je je ook laten inspireren door wat de anderen ontdekken en maken.

Zaken die aan bod komen:

Kijken en tekenen
Vormgeving en techniek
Fotograferen
Foto’s bewerken
Opmaken voor web
Opmaken voor print
Basis videotechniek

Interesse?
Stuur een bericht via contact met vermelding “workshop” of bel 06 17626551

whatif_site

What if we change

Motionworks is involved in a project about ecosystem restoration for a living planet. The central mission of this project is to connect people, organisations and public authorities involved in nature conservation and human well-being worldwide. Continue Reading →

I used to dance

We produceerden deze documentaire van en over Femke Kramer, die leeft met de auto-immuunziekte SLE. De film maakt duidelijk dat er een schijnbaar onoverbrugbare kloof is tussen zieken en gezonden, tussen wat gezegd mag worden en waarover dient te worden gezwegen. De documentaire verwierf een Gouden Kalf nominatie.

Als vervolg op de film wordt op dit moment gewerkt aan een interactief platform dat de dialoog rond het onderwerp verder moet gaan voeden en faciliteren.

PueblosNuevos

Pueblos Nuevos

Een interactieve documentaire over het vakbondswezen in Guatemala.

Landarbeiders worden door landeigenaren behandeld als slaven, en zonder enige vorm van bjistand op straat gezet als de opbrengsten van de plantages teruglopen. De arbeiders komen hiertegen in verzet en zien kan hun eigen dorpen te stichten met hun eigen stukje grond om te verbouwen.

Groen
De stad uit, het bos in. Zintuigen open. En dan dit:
even adem halen

Ruis

Ik kan me eindeloos verbazen over het feit dat we nu zo makkelijk kunnen communiceren, over de hele wereld, en dat iedereen daar zo vanzelfsprekend mee omgaat.

En dat we in al die ruis er behoorlijk goed in slagen om datgene op te vangen wat we willen horen of zien. Daar kan geen spamfilter tegenop…

We are all involved

Een impressie van ons project “What if we change”

He leuk, een foutje

Als je er over nadenkt: professioneel… dat is echt zo’n begrip dat allerlei verwachtingen oproept, maar waarvan je niet echt weet wat je er mee moet. Het betekent eigenlijk niet meer dan dat je met een bepaalde bezigheid je geld wilt verdienen. Maar tegelijkertijd moet dat er dan wel op een bepaalde manier uitzien. Foutloos. Netjes. Alles onder controle.

Beetje eng eigenlijk. Want zo zijn mensen niet. Misschien is het veel “professioneler” als het eens een beetje mis gaat. En dat je dat ook mag zien. Wordt het allemaal een stuk leuker van

: )

 

landgoedgroenten

Al jaren ondersteunen we onze buurman Luuk, die met veel inzet een biologische tuin exploiteert en de hele omgeving voorziet van groenten die met liefde en zorg zijn geteeld en handpicked bij ons thuis worden bezorgd.

Ga eens kijken in zijn tuin!

surfdiensten

Surfdiensten

Inzicht in het werkveld van Surfdiensten