co-design

Co-design is een methode waarmee je producten, projecten, diensten of werkwijzen vernieuwt. Op een stapsgewijze, heldere en doeltreffende manier. Uitgangspunt is dat je dit samen met de mensen om je heen doet, al co-creërend: zo maak je optimaal gebruik van de collectieve denkkracht.

Co-design is de nieuwe en unieke manier om samen met partners nieuwe inzichten, producten en diensten te ontwikkelen, die anders niet zouden ontstaan.

Gratis eerste sessie
Nodig ons uit voor een gratis eerste sessie van 2 uur. Aan de hand voor een concrete vraag gaan we dan aan de slag om te ontdekken wat de kracht is van gezamenlijke creativiteit!
Hoe werkt het?

PV-proces

Het gaat werken met beeld

MotionWorks gebruikt het proces van beeldmaken om ideeën, visies en behoeftes boven water te krijgen.

Eerst visualiseren, dan kijken en reageren

In een werkgroep komen we in een aantal cycli van beeld maken, er naar kijken en er op reageren tot de kern van ideeën en belangen. Met de hulp van pen, papier, fotografie en videocamera. Een inspirerende werkwijze die uitgaat van vertrouwde communicatie principes met creatief gebruik van moderne media. Het is in de eerste plaats het proces zelf dat er voor zorgt dat ideeën helder worden.

De speelse vorm zorgt er voor dat ieders ervaring en inzicht effectief bijdraagt aan het proces.

Het is een plezier om deel te nemen en het geeft absoluut voldoening om samen de resultaten te bekijken in een passende omgeving. Afhankelijk van de doelen kan een eindresultaat worden geproduceerd waarmee een gewenst publiek kan worden bereikt.

videolab results
workshop

Profileer je met beeld

Workshops voor mensen die aan woorden te kort hebben.

Een goed beeld maakt communiceren vaak een stuk makkelijker. Maar wat is dan een goed beeld? Hoe maak je dat? En hoe krijg je het in je boek, website, poster, flyer, brochure, video?

Deze workshop is bedoeld voor mensen die beeld willen inzetten voor profilering of visuele ondersteuning van bedrijfsactiviteiten.
Je leert creatief omgaan met je eigen beeldende mogelijkheden en de technische middelen die je er bij kunt gebruiken. Door kritisch te kijken, te analyseren en vervolgens zelf aan de slag te gaan met de verschillende technieken leer je zelf goede keuzes te maken. Met authentieke visuele communicatie als resultaat.
In een kleine groep van maximaal 5 personen wordt iedereen persoonlijk begeleid en kun je je ook laten inspireren door wat de anderen ontdekken en maken.

Zaken die aan bod komen:

Kijken en tekenen
Vormgeving en techniek
Fotograferen
Foto’s bewerken
Opmaken voor web
Opmaken voor print
Basis videotechniek

Interesse?
Stuur een bericht via contact met vermelding “workshop” of bel 06 17626551

whatif_site

What if we change

Motionworks is involved in a project about ecosystem restoration for a living planet. The central mission of this project is to connect people, organisations and public authorities involved in nature conservation and human well-being worldwide. Continue Reading →

I used to dance

We produceerden deze documentaire van en over Femke Kramer, die leeft met de auto-immuunziekte SLE. De film maakt duidelijk dat er een schijnbaar onoverbrugbare kloof is tussen zieken en gezonden, tussen wat gezegd mag worden en waarover dient te worden gezwegen. De documentaire verwierf een Gouden Kalf nominatie.

Als vervolg op de film wordt op dit moment gewerkt aan een interactief platform dat de dialoog rond het onderwerp verder moet gaan voeden en faciliteren.

PueblosNuevos

Pueblos Nuevos

Een interactieve documentaire over het vakbondswezen in Guatemala.

Landarbeiders worden door landeigenaren behandeld als slaven, en zonder enige vorm van bijstand op straat gezet als de opbrengsten van de plantages teruglopen. De arbeiders komen hiertegen in verzet en zien kans hun eigen dorpen te stichten, met hun eigen stukje grond om te verbouwen.

We are all involved

Een impressie van ons project “What if we change”

surfdiensten

Surfdiensten

Inzicht in het werkveld van Surfdiensten