ruimtevoorelkaar_beeldbox

Beeldbox #Ruimte voor elkaar: Samen een inspirerende verzameling beelden maken.

Een bijzondere verzameling beelden met ervaringen en visies over zorg voor leefkwaliteit. Want sommige dingen moet je gewoon zién!

Iedereen heeft ervaring met zorg voor leefkwaliteit.
Maar dat is niet voor iedereen zichtbaar. Omdat het misschien heel gewoon lijkt. Omdat je het gewoon doet. Maar elke vorm van zorg heeft een eigen inspirerende kracht. Wat zou   het mooi zijn om die kracht te verzamelen en de bijzonderheid ervan zichtbaar te maken!

Inzichten delen.

Wie zorgde voor jou toen je nog klein was? Of toen je ziek werd? Of wat deed je toen een wildvrreemde je om hulp vroeg? Hoe ga je om met je ouder wordende geliefden? Hoe wil je dat er voor jóu gezorgd wordt?
Deel je ervaringen en inzichten. Niet per sé iets ingewikkelds, maar gewoon iets wat je opvalt, irritant vindt, of opmerkelijk, absurd, vanzelfsprekend, verontrustend, rustgevend. In ieder geval iets dat er voor jou toe doet.
Jouw ervaringen kunnen anderen inspireren!

De Bank van Noppes: een bron van ervaringen.

De Bank van Noppes is een proeftuin. Door het combineren van zorg, wonen en werken komen alle aspecten van leefkwaliteit als vanzelf aan de orde. Dat leidt tot bijzondere ervaringen voor hen die erbij zijn betrokken.
De basis van De Bank van Noppes is de gedachte dat leefkwaliteit begint bij het geven van ruimte voor elkaar: ruimte voor ieders mogelijkheden èn gebreken. Dat klinkt mooi, maar hoe doe je dat? Dat is toch voor iedereen weer anders?
Inderdaad. Als het gaat om ruimte voor elkaar, dan zijn er een hoop mensen die daar over hebben nagedacht en er verschillende ervaringen mee hebben.
Door het zichtbaar maken van die ervaringen kunnen ze worden gedeeld. Door ze te laten zíen kunnen ze anderen inspireren. Ook búiten de Bank van Noppes. En dat is belangrijk, want we denken dat zorg anders kan. Beter. Mooier. Leuker. Slimmer.

Ruimte voor elkaar: een beeldbox over zorg.

We zijn begonnen met het samenstellen van een bijzondere box, die bestaat uit een verzameling beelden en teksten over ervaringen met zorg.
De beelden in de box zijn op zichzelf staande onderdelen, die je kunt bekijken en lezen, die je op kunt hangen in een lijst, of gebruiken in een lezing. Doordat we een box gebruiken kunnen we ook altijd nieuwe items toevoegen.
Deze verzameling kan niet zomaar door een paar mensen gemaakt worden.
Hoe meer verschillende visies en ervaringen verzameld worden, hoe meer deze box ook anderen kan inspireren.

Woorden alleen zijn niet genoeg.

Veel dingen kun je moeilijk in woorden overbrengen.
Daarom maken we in nauwe samenwerking met kleine groepen geïnteresseerden kunstzinnige beelden, die laten zien hoe veelzijdig, boeiend en complex zorg is.
Elk deel van de box is een kunstwerk. Een mix van beeld en tekst, waarin we die bijzondere ervaringen proberen te vangen, zodat we het kunnen delen met anderen. Zonder te zeggen hoe het móet, maar vooral om de ander de kans te geven zich te verwonderen en na te denken.

Jouw visie, jouw ervaring: inspiratie voor anderen.

We nodigen je uit om mee te doen met het realiseren van die beelden en verhalen.
Een verzameling ervaringen die anderen inspireert om opnieuw en met een frisse blik te kijken naar hun eigen situatie. Thuis, of op het werk. Kan het anders? Kan het beter, of leuker?

Meedoen?

Wil je meewerken aan een van de pagina’s? Stuur ons dan een bericht.
Dan nemen we snel contact met je op en delen we ook de updates over het project.

En laat iedereen weten dat je meedoet! Vertel over het project!
Deel je ervaring op Twitter, Facebook en Instagram. Zet er #ruimtevoorelkaar bij! Dan kan iedereen volgen en reageren op wat er wordt gedeeld.

    [recaptcha]